April 16, 2024

Inden ferien til Las Vegas

Vigtigt! Registrer dig online inden du rejser til USA!
Inden afrejsen skal man oplyse sine personlige data online hos Department of Homeland Security. Det man gør er at lave en ESTA-ansøgning (ESTA står for Electronic System for Travel Authorization). Det anbefales at gøre det senest tre dage inden afrejsen. Ansøgningsskemaet finder du her [esta.cbp.dhs.gov], der er mange sprogalternativer, inklusive dansk. Der tages en afgift på $14 for denne obligatoriske ansøgning. Det er flyselskabets ansvar at passagererne har godkendte ansøgninger. Har man misset denne ansøgning kan man blive stoppet allerede i lufthavnen inden man er kommet af sted. Glem ikke at indsende ansøgningen og gør det gerne i god tid inden rejsen!

En godkendt ESTA-ansøgning varer i to år så længe den ikke trækkes tilbage. Hvis du har været i USA for kort tid siden kan du kontrollere om ansøgningen stadig er gyldig på ovennævnte hjemmeside. Husk på at opdatere informationerne så data er korrekt. For eksempel er det muligt at udfylde en USA-adresse hvor man skal bo og et flightnummer. Dette er dog ikke obligatorisk.

Visum
Der kræves ikke visum for danskere som skal til USA på besøg i max. 90 dage, så længe du har en godkendt ESTA-ansøgning. Hvis du vil studere eller arbejde i USA er det dog ikke nok med en ESTA-ansøgning. For rejser med disse formål og længere besøg end 90 dage følg linkene længere nede for mere info.


Passet
Passet er det vigtigste at have med på rejsen, midlertidigt pas fungerer ikke! Tjek derfor passet i god til inden afrejsen. Tjek at det er helt, ingen sider må være løse eller ødelagte. Dit pas skal være gyldigt under hele rejsen.

Told og mellemlandinger i USA
Alle skal selv bære sin taske over grænsen til USA. Ved mellemlandinger i USA må alle derfor selv hente sin taske og bære den over grænsen for derefter at aflevere den igen. Det gælder selvom bagagen er checket ind hele vejen! Det er dog ikke noget større besvær, da der oftest kun er nogle meter til man igen kan aflevere tasken. Vær opmærksom på at alle kødprodukter, planter, frugt, grønsager, jord, animalske produkter og produkter fremstillet af planter er forbudte at indføre i USA! Sikkerhedskontrollen er meget omhyggelig for rejser til og fra USA. Lyt og gør som de siger til dig, lad være med at lave jokes om terrorisme, bomber eller noget lignende, så opstår der ingen problemer! Pengesumme på $10.000 eller mere skal oplyses ved ind- og udrejse.

Links
ESTA-ansøgning [esta.cbp.dhs.gov]
Den amerikanske ambassade i København [http://denmark.usembassy.gov]
USAs told- og grænsekontrol [cbp.gov]
Mere info om indrejse og visumregler [cbp.gov]