December 3, 2023

Drikkepenge

En stor del af lønnen
Drikkepenge bruges flittigt i USA. Man bør give ca. 15-18 % i drikkepenge på restaurantbonnen. Det gælder ikke på fastfood-restauranter hvor man køber maden over en disk, såsom McDonald’s og Subway. Som regel er drikkepengene ikke medregnet i bonnens beløb. Forveksl ikke tillægget for skat med drikkepenge. Drikkepenge er størstedelen af servicepersonalets løn. Det fungerer ikke som i Danmark, eftersom de ansatte har en meget lav minimumsløn og derfor bør alle give drikkepenge!

Kan være medregnet
På en del restauranter forekommer det at drikkepengene automatisk lægges til på bonnen. Tjek derfor bonnen og spørg hvis du er usikker. Ved større selskaber, oftest omkring 8 personer og op efter tillægges drikkepengene oftest af restauranten for ikke at risikere at hele selskabet giver dårlige drikkepenge.

Hav $1-sedler i lommen
Det er en god idé altid at have nogle dollarsedler i lommen. Hvis du kun har en $5-seddel og vil give $1 i drikkepenge går det naturligvis også fint, det er bare at sige at du vil have $4 tilbage.

Drikkepenge til dealeren hvis du vinder
Ved spil på kasino forventer personalet drikkepenge, specielt når det går godt for dig. Vinder du, kan du give drikkepenge lidt her og der. Hvor meget afhænger af hvilke summer du spiller for og hvor meget du vinder. Husk på ikke at give drikkepenge hele tiden, for så risikerer du at give for meget væk i længden. Ved pokerspil er $1 pr. vunden pulje, ved større puljer kan man give nogle ekstra dollar.


De almindeligste steder at give drikkepenge og hvor meget:

  • Giv ca. 15-18 % i drikkepenge på restaurantbonnen.
  • Ved køb af drinks er $1-4 pr. drink rimeligt – eller 15-18 %.
  • Taxichaufføren bør få ca. 15 % i drikkepenge.
  • Hvis nogen bærer din taske ved lufthavnen bør de få ca. $1 pr. taske.
  • Ved indchecking tilbyder personalet normalt at bære dine tasker til hotelværelset. Udnyttes denne service, gives $1-3 pr. taske.
  • Ved næsten alle taxikøer fra hotellet er der personale som spørger hvor du skal hen og åbner og lukker dørene til taxien, disse bør få $1 i drikkepenge.
  • Efterlad drikkepenge på hotelværelset til rengøringen, mindst en dollar pr. nat. Naturligvis afhængigt af hvor god rengøringen har været.
  • Hvis der er personale på toiletterne som giver dig papirhåndklæder, tilbyder dig slik og parfume med mere, så er det bare at tage for sig, men glem ikke at give drikkepenge. Dette er mest almindeligt på natklubber.
  • Spiller du poker, så giv $1 pr. vunden pulje, i hvert fald hvis I fik set et flop. Ved større puljer forventes det at du giver lidt ekstra.
  • Drikkepenge i Las Vegas