July 19, 2024

Taxi i Las Vegas

Længere end det ser ud til
På trods af at alle kasinoer og hoteller i Las Vegas egentlig ligger på samme vej (The Strip) kan afstandene være utroligt store for fodgængere. Hotellerne er så store at man kan blive snydt af afstanden til dem og det let at tro at de er nærmere end de er. Heldigvis er der masser af taxier i Las Vegas og det er relativt billigt.

Priser
Priserne for en taxi er reguleret af Nevada Taxi Cab Authority, dermed har alle 16 taxiselskaber samme priser. Taxametret starter på $3.30 og derefter koster det $2.40 pr. mile og $30 pr. time når taxien holder stille. Hvis taxituren starter i McCarran airport tillægges der $1.80. Via linket nedenunder finder du priser på taxiture fra lufthavnen til de fleste hoteller i Las Vegas. For eksempel koster det $11-$14 til de hoteller som ligger nærmest lufthavnen, såsom MGM Grand og Mandalay Bay. Til Stratosphere, som ligger på den nordlige del af Las Vegas Strip, koster turen cirka $20. At komme fra den ene ende af striben til den anden koster også cirka $20, hvilket kan være et godt udgangspunkt.

Priser fra lufthavnen til forskellige hoteller. [taxi.nv.gov]

Drikkepenge
Alle taxichauffører forventer at få drikkepenge. Giv helst 10-15% af taxiprisen, hvis I har tungt bagage anbefales 20%. Hvis I kun tager en meget kort tur, er der risiko for at chaufføren bliver vred fordi han har ventet længe i en kø kun for at køre en kort tur. For at opmuntre god opførsel anbefaler vi at give godt med drikkepenge til dem som ikke beklager sig og mindre til dem som gør det.

Vink ikke en taxi ind fra gaden
I modsætning til i New York må taxier i Las Vegas ikke samle folk op fra gaden. Chaufførerne risikerer at få bøder hvis de gør det. Gå derfor hen til nærmeste hotel, hvor det altid er muligt at få en taxi. Vil du alligevel forsøge at få fat i en taxi fra gaden, gælder det om at placere sig så taxien kan stoppe uden at forstyrre trafikken, vink ellers taxien ind på en mindre gade eller en parkeringsplads. De allerfleste vil nok ignorere dig, så det er oftest hurtigere at gå til det nærmeste hotel. Udenfor Las Vegas Strip er der derimod god plads til at bilerne kan stoppe, stil dig bare et sted de kan køre ind, så går det fint.

Long-hauling
Der er en lille risiko for at chaufføren kører en omvej (long-hauling) for at turen skal koste mere. Ifølge vores erfaring er chancen meget større for at blive advaret om det end at det egentlig sker. Skulle det ske koster det nogle dollars ekstra, så der findes værre ting. Undlad dog at som det første når du sætter dig ind i bilen at fortælle taxichaufføren at det er dit første besøg i Vegas.

Kickbacks og stripklubber
Det er almindeligt at taxichaufførerne får betalt et såkaldt ”kickback” for at transportere kunder til klubber og restauranter. Vær derfor eksplicit om hvor du vil hen og lad ikke taxichaufføren overtale dig til at en anden klub er bedre. Specielt stripklubber betaler gode kickbacks for mandlige passagerer. Vil du hen til en stripklub kan det vendes til din fordel. Det skulle ikke være svært at få en gratis taxitur, eller til og med limousine til en stripklub. Spørg personen du bestiller taxien ved. I denne artikel [lasvegassun.com] beskrives det hvordan nogle pokerspillere fik $30 hver, i alt $150, for at blive sat af ved Sapphire gentlemen’s club.

Hurtige facts

  • Medbring godt med kontanter, ikke alle selskaber tager kreditkort.
  • Fem personer er det maksimale antal tilladte passagerer i en almindelig taxi.
  • Taxichaufføren skal adlyde passageren hvis denne giver vejvisning.
  • Det er ulovligt for taxichauffører at ryge hvis der er passagerer i bilen.
  • Der er næsten 3000 taxier og cirka 8500 chauffører i Las Vegas.
  • Ifølge loven i Nevada skal taxierne have aircondition.
  • Nye taxier må køres i 67 måneder fra de er taget i brug.

 

Las Vegas Taxi English   Las Vegas Taxi SE   Las Vegas Taxi DK   Las Vegas Taxi NO